Служител от Министерството на младежта и спорта е задържан за 24

...
Служител от Министерството на младежта и спорта е задържан за 24
Коментари Харесай

Задържаха за подкуп още двама служители от Министерството на спорта

Служител от Министерството на младежта и спорта е задържан за 24 часа с белязана сума пари, оповестиха от прокуратурата. Мъжът е задържан с малко над 60 000 лв.. Банкнотите са били предварително белязани. 

Малко по-късно още двама души са задържани в Спортното министерство. Те са изведени с белезници и качени в патрулните коли, паркирани пред ведомството, предаде .

Според първични данни първият арестуван е чиновник в дирекция " Финансиране " и е съгласно сигнала е изискал пари от една от спортните федерации у нас. Целта била федерацията да получи финансиране в размер на 1.2 млн. лв. за образуване на европейско състезание и да не бъдат спирани по-нататъшните й финансирания, обясниха от прокуратурата.

От обвиняването обаче отхвърлиха да осведомят за коя спортна федерация се касае, както и да потвърдят дали става въпрос за федерацията по повдигане на тежести.

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев разяснява акцията по задържането на чиновник с рушвет.

Той изясни, че не знае защо е била предопределена сумата. „ Не мога ви кажа, това би трябвало да ви каже индивидът, който взе участие в тази скица. Аз обаче поздравявам работата на службите и задържането на нашия чиновник, тъй като в Министерството на спорта няма място за корупция ” , безапелационен бе Илиев.

„ Днес е имало акция на КПКОНПИ и Прокуратурата, арестуван е чиновник с доста огромен рушвет. Ръководството на министерството е оказало цялостно подпомагане. За да могат да съберат те истината. Но сега тече разследване и повече от това не знам. Той е на служба " основен специалист ". Не е на управителна служба ” , сподели той.

Той разясни, че не е имал информация нито за подозрения в чиновник, нито за акцията по задържане. „ Аз съм на път и момента, в който кацнахме разбрахме за това ” , съобщи министърът. И добави: „ Знам, че от много години работи в министерството ” .

" Става въпрос за подаден сигнал в КПКОНПИ за рушвет, по който тя е работила и през днешния ден ни е докладвала за случая. Прокуратурата като първо деяние е образувала досъдебно произвеждане. Предстоят разпити и инспекция на сумата, която вероятно е била предопределена за рушвет " , заяви Илиана Кирилова, градски прокурор на София.

" Екип от следователи е отишъл в Министерството на младежта и спорта, отнася се за подкуп в размер на 60 хиляди лв., който е пожелан и получен от чиновник, който е на експертно равнище. В момента се правят обиски на място и разпити на очевидци " , сподели Христо Кръстев, заместител градският прокурор и представител на Софийска градска прокуратура.

Към момента служителят не е притеглен като обвинен, защото следва да бъде преценено дали има задоволително данни за осъществено закононарушение, добави Кръстев.

От ММС също излязоха с позиция. " В отговор на медийни запитвания във връзка със задържането на чиновник на Министерството на младежта и спорта ви осведомяваме, че управлението на ММС оказва цялостно подпомагане на Софийска градска прокуратура и на Комисията за противопоставяне на корупцията. Задържаното лице е на експертна служба в дирекция на ММС и няма никакви управителни функционалности ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР